nissink business glassnieuwe oven

Glas slijpen

Glas slijpen maakt het mogelijk om de scherpe zijden van het glas glad en/of glanzend te maken, als mede de maatnauwkeurigheid te reduceren tot +/- 0,5mm.

Bij het slijpen van glas zijn er meerdere mogelijkheden voor verschillende resultaten. Hier volgt een lijst.

 

Glas poli slijpen

Glas poli slijpen Het grootste deel van het snijwerk wordt deels of geheel geautomatiseerd uitgevoerd. Op onze Intermac snijtafel kunnen wij projectmatig kleine aantallen snijden.

Daarnaast hebben wij met de ultramoderne Movetro TMA-40-S de mogelijk om snel en nauwkeurig seriematige aantallen geheel geautomatiseerd te snijden.  

Uiteraard zijn wij als gerenomeerd glasbedrijf het oude vakmanschap ook niet verleerd. Waar nodig kunnen wij een glasplaat nog handmatig voor u op maat snijden, terwijl u wacht.

Glas convex en concaaf slijpen

Glas convex concaaf slijpen Naast het gewone poli-slijpen kunnen wij de glasplaten ook Convex en Concaaf slijpen.

Bij deze slijpbewerking wordt het glas voorzien van een bolle rand (convex) of een holle rand (concaaf).

Deze bewerking wordt veel toegepast bij hardglazen wanden waarbij de verschillende glaspanelen direct met elkaar verbonden moeten worden. Door de holle en bolle zijde glijden de panelen als het ware 'in elkaar', waardoor het niet meer noodzakelijk is om de panelen onderling af te kitten. Hierdoor ontstaat een uiterst stabiele wand met nauwelijks waarneembare voegen.

Glas facet slijpen

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glasrand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden.

Afhankelijk van de glasdikte, zijn er  facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm.

Glas verstek slijpen

Glas verstek slijpen Verstek slijpen is een zelfde soort bewerking als poli slijpen. Echter bij het slijpen van een facet staan de slijpschijven onder een (variabele) hoek van 0 tot 67.5 graden tegen het glas. De diktekant van het glas wordt geslepen en/of gepolijst. Het is mogelijk dat er een restwaarde wordt behouden.

 

Glas CNC slijpen

Glas cnc slijpen Deze slijpbewerking is ook een zijkant bewerking, welke speciaal wordt toegepast bij modellen. Er moet voldoende oppervlakte zijn om ze dmv vacuüm zuigers vast te kunnen zuigen. De toleranties beginnen, afhankelijk van de dikte, bij +/- 1mm.

 

Glas dubbelslijpen

Glas dubbelslijpen Deze slijpbewerking biedt een uiterste nauwkeurigheid en een snelle massaproductie.

 

Wilt u meer informatie over het slijpen van glas of over anderen glasbewerkingen? Wij adviseren u graag! 

 

© 2016 - Nissink Business Glass B.V.