nissink business glassnieuwe oven

Glas zeefdrukken

Gezeefdrukt glas - zeefdrukkenIn de moderne architectuur geeft gezeefdrukt glas altijd weer verrassende effecten. Glas in combinatie met kleur en licht betekent een veelvoud van creatieve mogelijkheden bij het ontwerpen van binnenruimtes en buitengevels.

Met gezeefdrukte decoraties als teksten, herhalende abstracte vormen en meerkleurige afbeeldingen zijn de creatieve mogelijkheden haast oneindig te noemen.
Een zeefdruk wordt over het algemeen voor reperterend werk toegepast.
 

Superieure hechting van de verf

Het glas wordt door middel van de zeefdruktechniek bedrukt met keramische verf. De verf wordt bij +/- 600 °C ingebrand op het glas waardoor een superieure hechting ontstaat tussen de keramische verf en het glas. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de kleur niet meer van het glas te verwijderen is, zelfs niet met een oplosmiddel. Ook treedt er geen verkleuring op door inwerking van zonlicht. Door het inbranden van de verf op hoge temperatuur krijgt het glas ook de mechanische- en thermische eigenschappen van enkelvoudig veiligheidsglas.

Deze ingekleurde panelen kunnen ook verder verwerkt worden in gelaagd en/of isolatieglas.

De meeste Ral kleuren kunnen gebruikt worden.
 

Toepassingen van Gezeefdrukt glas

  • gebouwen
  • gevelbekleding
  • ramen
  • dakbeglazingen
  • balustrades
  • scheidingswanden of muurbekledingen voor badkamers en keukens

Ons standaard gamma van decoraties biedt al een veeltal aan mogelijkheden. Afhankelijk van uw behoeftes en wensen behoort een decoraties op maat, een persoonlijke foto, firmalogo, eigen motief tot de mogelijkheden.

Het gezeefdrukte motief kan ook gebruikt worden als antislip voor glas waarop gelopen moet worden.


Ga terug naar glasbewerkingen

© 2016 - Nissink Business Glass B.V.