nissink business glassnieuwe oven

Isolatieglas glas met een isolerende werking

isolatieglasIsolatieglas is er in veel verschillende soorten al deze glassoorten hebben allemaal verschillende isolatiewaarden. Zo heeft u de keus uit:

  • Standaard dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • HR++ glas

 

 

HR Glas

HR Glas betekent Hoog Rendement Glas. Hoe meer plusjes achter HR, hoe beter het glas isoleert en hoe minder warmte uw woning verliest. HR++ glas heeft de sterkst isolerende werking en levert de hoogste energiebesparing op. Dubbele beglazing verhoogt bovendien het wooncomfort en heeft daarnaast een inbraakwerende werking.

 

Waaruit bestaat isolatieglas / HR glas?

Isolatieglas bestaat uit twee bladen blank floatglas. De spouw tussen de glasbladen wordt strak gehouden met een metalen (aluminium) afstandhouder de spouw kan worden gevuld met droge lucht of een edelgas. Met een edelgas wordt een hoogrendement in isolatiewaarde bereikt (HR++ glas). De metalen (aluminium) afstandhouder wordt gevuldt met een droogmiddel die ervoor zorgt dat het waterdamp uit de spouw wordt geabsorbeerd. Vervolgens afstandshouder wordt geplaatst samen met een dubbele kitafdichting.doorsnede isolatieglas

De binnenste kit is een strek hechtende kit (butyl) deze kit zorgt ervoor dat de ruiten en de afstandshouder bij elkaar blijven. De buitenste kit (polysulfide of polyurethaan) wordt ook wel afdichtingskit genoemd, dit zorgt ervoor dat de ruit waterdampdicht blijft. Mocht er condensvorming ontstaan binnen in het isolatieglas dan is deze ruit "lek" dit komt omdat het droogmiddel in de afstandhouder verzadigd is met vocht. Hierdoor kan deze geen vocht meer opnemen en zal er binnen in de spouw condensvorming ontstaan. In deze gevallen kunt u de ruit niet meer repareren en zou deze vervangen moeten worden.    

 

Is isolerende dubbelle beglazing thermopane?

Iedereen heeft wel eens gehoord van de term thermopane met deze term wordt in de volksmond dubbele beglazing aangeduid.
Hier zijn veel misverstanden over want thermopane is eigenlijk een merknaam voor een bepaald soort dubbele beglazing welke in het verleden erg populair was. Dit dubbel glas werdt geproduceerd van 1948 tot er met 1993 en bestond uit twee glasbladen die aan elkaar waren gesoldeerd met een strip lood. Thermopane wordt op dit moment niet meer geproduceerd dit komt omdat het glas niet van een HR coating voorzien kon worden. Dit is een coating die aangebracht wordt op het glas, door deze coating is het glas energie besparend.

Dus het antwoord op de vraag is isolerende dubbele beglazing thermopane? Is nee. Tegenwoordig bestaat de loden strip zoals hierboven is aangegeven niet meer. Deze is vervangen door een metalen (aluminium) afstandhouder. 

Kan isolatieglas beslaan?

Isolatieglas kan inderdaad beslaan aan de buitenzijde van het isolerend dubbelglas. Dit heeft te maken met het feit dat er condensvorming op het glasoppervlak optreedt. Condensvorming aan de buitenzijde kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de temperatuur buiten (en van het glasoppervlak) stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.
 
Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing. Bij beglazing met een hoge thermische isolatie zoals HR++ beglazing zal dit eerder kunnen optreden dan bij isolerend dubbelglas of enkel glas met een lage warmte-isolatie.
 

isolatieglas in alle afmetingen

Condensvorming komt in een beperkt aantal situaties voor, maar is helaas niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug kunnen komen. Condensvorming aan de buitenzijde is niet schadelijk, omdat de buitenzijde van de beglazingsconstructie altijd afwaterend
uitgevoerd wordt om het risico op stilstaand vocht te voorkomen.
 

Isolatieglas prijzen

Bent u na de prijzen van isolatieglas? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan! Nissink Business Glas is in staat is om al uw isolatieglas wensen te verwezelijken. Wij zijn voornamelijk specialist in grote aantallen, maar ook voor kleine oplage's kunt u bij ons terrecht. De isolatieglas prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals; de dikte en het aantal vierkante meters.

 
Laat u verrassen door de scherpe prijs, hoge kwaliteit en snelle levertijd. Neem gerust contact met ons op en samen bespreken wij de mogelijkheden! 
 

offerte isolatieglas aanvragen 

 

Isolatieglas soorten

© 2016 - Nissink Business Glass B.V.