nissink business glassnieuwe oven

Hoogrendementsglas (HR++)

Wat is HR++ glas?

HR ++ glas staat voor hoogrendementsglas. Als we spreken over HR++ glas, hebben we het over dubbelglas voorzien van een HR-coating aan de binnenkant van de luchtspouw. De dikte van de luchtspouw en glasdikte kunnen variëren, afhankelijk van wat er in een kozijn of raam aan glasdikte geplaatst kan worden. Tevens wordt deze spouw gevuld met Argon-gas. Het Argon-gas, de HR-coating en de dikte van de spouw bepalen de U-waarde (lees, isolatiewaarde) van isolatieglas. Alleen als er sprake is van U-waarde kleiner of gelijk aan 1.2, mag je spreken van HR++ glas.
Isolatieglas vormt de basis voor een groot aantal multifunctionele beglazingen, zoals: zonwerende, inbraakwerende en geluidwerende beglazingen.


Wat bespaart HR++ glas aan CO2?


HR++ glas bespaart gemiddeld 20 m3 gas per m2 per jaar. Daardoor wordt ongeveer 35,64 kg CO2 minder per jaar uitgestoten dan bij het gebruik van enkel glas. De werkelijke besparing hangt onder andere af van is de locatie van het glas (in verwarmde of onverwarmde ruimtes, op het noorden of zuiden), de grootte van de ramen en de warmtebehoefte van de bewoners. De U-waarde geeft de warmtegeleiding van het glas aan. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert en hoe minder warmte verloren gaat.


Wat levert HR++ glas u op?


Ervan uitgaande dat een gemiddelde woning ongeveer 20 m2 glas heeft, zal het gebruik van HR++ glas ongeveer 400 m3 gas per jaar besparen in vergelijking met enkel glas. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het stookgedrag en het glasoppervlak. Dit is 200 m3 per jaar meer dan bij gewoon dubbel glas. Bij een gasprijs van 0,67 euro per m3, bespaart HR++ glas 366 euro per jaar in vergelijking met enkel glas.

 

 

© 2016 - Nissink Business Glass B.V.