nissink business glassnieuwe oven

Nieuws

Arendt House in Luxemburg een project met veel facetten

Met een volume van 98.448 m³ en een totale oppervlakte van 17.702 m² is Arendt House in Kirchberg-Luxemburg met recht een kolos te nemen. Zo’n ruime 15.000 m² wordt ingenomen door het reeds gevestigde advocatenkantoor en de overige 2.300 (!) andere kantoren worden verhuurd aan professionele partijen. Tijdens de bouwperiode, die liep van 2012 tot 2014, werden zowel Nissink Business Glass bv uit IJsselmuiden als Sika Nederland B.V. betrokken. Deze laatste is bekend vanwege haar innovatieve lijm- en afdichtingsoplossingen voor zowel de bouw als industrie.

 

Bijzondere constructie

Robert Nissink, oprichter en eigenaar vertelt: “Wij zijn een internationale speler voor glasindustrie en glasgroothandel en beschikken over een wereldwijd netwerk. Daarom zijn we in staat om zeer grote bulkhoeveelheden, maar ook kleine aantallen te leveren. Onze klanten bevinden zich in de industriële sector. Glas is onze core business, de moeilijkheidsgraad de uitdaging. Voor het project in Luxemburg hebben we gebogen glas geleverd wat is voorzien van een transparante coating om aan het veiligheidscriterium te voldoen. Het hele systeem hangt aan de gevel, de glasplaten zelf zijn constructief met Sika verlijmd met de rvs-achterplaten. Kortom, de verlijming draagt de constructie van 1.350 ramen. En dat betekent constructief nogal wat, zo’n structurele verlijming. Het project Arendt House past precies binnen onze specialisatie: bijzondere glastoepassingen verzorgen van het hoogste kwaliteitsniveau, tegen een concurrerende prijs en dat allemaal met een snelle levertijd. Voor dit project maakten we een gedegen plan van aanpak en voerden Sika testen uit in ons laboratorium in Zwitserland.”

 

Glas met een hoofdletter G

“De 25 mensen binnen ons bedrijf, dat zo’n 15 jaar bestaat, zijn dagelijks actief in het bewerken van floatglas voor bouw en maritiem gebruik, het produceren van gebogen isolatieruiten en veiligheidsglas voor diverse interieur- en exterieurtoepassingen –bijvoorbeeld glaszuilen van kogelwerend glas – maar ook gelaagd, gebogen en monumentaal glas. Zowel ongehard als gehard. In dat laatste zijn we uniek in Nederland. Met ons hypermoderne machinepark van ruim 3.000 m² verzorgen we als toonaangevende glasleverancier in maatwerkglas, het complete productieproces, van inmeten, tot engineering tot eindresultaat. Vooral in de maritieme sector en specifiek in de trappenbouw kent men ons, omdat we complexe geometrische vormen uittrekken tot losse glascomponenten. Deze zetten we vervolgens om in digitale tekeningen die dienen voor productie. We zijn een breedteleverancier, zeggen we hier intern weleens gekscherend. Maar serieus, door het gebruik van hoogwaardige materialen en onze jarenlange ervaring, staan we zonder uitzondering garant voor kwaliteit,” aldus Nissink.

 

Soepel verloop project

“Onze rol binnen dit toch wel prestigieuze project bestond allereerst uit het maken van berekeningen, vertelt Paul Moest, Marketfield Specialist Industry Benelux bij Sika Nederland. “Vervolgens werden verschillende hechttesten uitgevoerd voor het bepalen van de juiste voorbehandeling. Dit was de eerste keer dat we met Nissink Business Glass samenwerkten aan een opdracht in de architecturale sector. Eerder werkten we al samen voor projecten in de maritieme sector. Speciaal voor dit project stelden we een kwaliteitsprotocol op, zodat we garantie konden verlenen op onze producten in deze specifieke toepassing. Alle testen en berekeningen voldoen aan de Europese normering. Voor dit project testten we diverse structurele siliconenlijmen en voerden we diverse audits uit om de kwaliteit te bewaken en waar nodig bij te sturen. De uitdaging bij Arendts House zat hem vooral in het selecteren van het juiste type glas, omdat het op een bepaalde manier gevormd moest worden. En dat heeft het team van Nissink wederom prima gedaan. Overigens verliep deze opdracht sowieso soepel, doordat we goed communiceerden onderling. Zo waren alle benodigde producten die we leverden al binnen 48 uur na bestelling op locatie.”

 

Bijzondere geschiedenis

“Binnen Nederland zijn we gevestigd in Utrecht en Deventer. Sinds onze oprichting, nu ruim 100 jaar geleden, ontwikkelden we ons tot een mondiaal bedrijf met een leidinggevende positie op het gebied van ontwikkeling en productie van systemen en producten voor hechting, afdichting, demping, versterking en bescherming in de bouwsector en automotive industrie. Kaspar Winkler, onze oprichter, vond in 1910 zijn eerste producten uit: het ging om middelen om graniet te beschermen en schoon te maken en een middel om mortel waterdicht te maken. In 1911 was Kaspar Winkler & Co een feit, maar pas in 1918 kwam de grote doorbraak toen de Zwitserse Federale Spoorwegen succesvolle tests uitvoerden om met de producten van Sika de Gotthardttunnels waterdicht te maken. Er zouden nog 67 Zwitserse tunnels volgen in de jaren daarna. Nu zijn we aanwezig in 90 landen met meer dan 15.000 werknemers. Meer informatie over Sika is te vinden op www.sika.nl of op ses.sika.com. Dat geldt trouwens ook voor de Sika Joint Calculator, waarmee men eenvoudig zelf een voegdimensionering kan berekenen,” besluit Moest.

 

  

 

« Terug
© 2016 - Nissink Business Glass B.V.